Večer z očeti v skupini čebele

V sredo 7. februarja nam je končno uspelo v skupino čebele povabiti očete na Večer z očeti.

Za ta dogodek smo se najprej začeli pripravljati v novembru, nato smo ga prestavili na december, zaradi polnega decembra je bilo predvideno, da bi ga imeli v januarju in glede na predvidene dejavnosti smo ga realizirali v februarju.

Navdušenje otrok, da bodo v vrtec lahko pripeljali svoje očete, je bilo veliko. V ta namen smo izdelali plakat in do Večera z očeti utrjevali pesmice in besedilo za dramatizacijo.

V sredo dopoldan so potekale še zadnje priprave in ko se je dan že skoraj prevesil v noč, se je v vrtcu ponovno razlegel prešeren smeh otrok in njihovih spremljevalcev.

V prvem delu večera so si izbrali različna dela, ki so bila pripravljena v igralnici. Na ustvarjalni delavnici, ki je bila pripravljena na hodniku, pa so si lahko izdelali možička iz žaganja in božičnega žita, katerega bodo morali dama na vsake 5 dni 5 minut namakati, da bo žito vzklilo in bo možiček dobil lase.

V drugem delu smo se odpravili v telovadnico. Tu smo se najprej razgibali ob dveh bansih, in sicer Kranjski Janez ter Gremo lovit medveda. Sledila je igra tišine, v kateri je po krogu potovala pokrita košarica, vanjo si lahko pogledal, ko si prišel na vrsto. V košarici so bile bučne peške, saj je nato sledila dramatizacija Razbita buča. Otroci so dramatizacijo lepo izvedli tako z besedilom kot s petimi pesmimi, ki so jih spremljali na različne inštrumente.

Sledil je zaključni del, kjer smo se malo okrepčali s suhim sadjem in sokom, nato pa smo se polni vtisov z dogajanja na Večeru z očeti podali domov.

Večer je potekal tako, kot smo ga načrtovali, razen udeležencev na tem dogodku, saj jih je zaradi bolezni nekaj manjkalo. Upamo, da se nas na Večeru z mamami uspe zbrati več in da nam ga bo uspelo izvesti takrat, ko si ga bomo zastavili.

 

Barbara Čepon

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 7)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost