Dan kulture v vrtcu Horjul proslavili s posebnim gostom

Prešernov dan smo praznovali tudi v vrtcu Horjul, nanj pa smo se pripravljali že malce prej – vsaka skupina je namreč ustvarila izdelke, ki smo jih skupaj razstavili na hodnikih.

V torek, 6. februarja, smo se po zajtrku zbrali v telovadnici in otroci so z zanimanjem opazovali, kaj se bo zgodilo. Na dogodek smo povabili tudi znanega slovenskega igralca Pavleta Ravnohriba.

Prireditev se je začela ob 9.30 z nagovorom in pozdravom pomočnice ravnatelja, Andreje Naglič Kumer, ki je napovedala nastope skupin. Prvi so bili na vrsti najmlajši: v skupini gosenice so zapeli priredbo pesmi Kje so prstki, čmrlji pa so pripravili recitacijo To sem jaz. Otroci iz skupine mravlje so zapeli in zaplesali na pesem Snežak. Sledilo je branje avtorske pesmi, ki jo je otrokom pripravil gospod Ravnohrib.

Nastop je nadaljevala skupina žabe z recitacijo Deset prstov imam, otroci skupine kresnice pa so zapeli in zaplesali pesem Kuharji. Pikapolonice so se v okrnjeni zasedbi pogumno predstavile s pesmijo Kaj delajo ptice, murni pa so zapeli in zaplesali Jaz se bom pa v mesto peljal. Oba sklopa nastopov je s svojima igrivima pesmima ponovno zaključil Pavle Ravnohrib.

Otroci iz skupine čebele so pripravili recitacijo Lačni zajček, najstarejši metulji pa so zapeli Leno čebelo. Čisto za konec je svojo zadnjo pesem prebral še naš posebni gost, prireditev pa smo sklenili s poslušanjem slovenske himne.

Še posebej bi se ob tem radi zahvalili gospodu Ravnohribu, ki si ji vzel čas, nas obiskal ter nam ob tem predstavil nekaj svojih umetnin. Proslavimo kulturo večkrat, kultura sem jaz, si ti, smo mi vsi.

K. Ž.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost