Tradicionalni slovenski zajtrk

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednji dogodek dneva slovenske hrane.
19. 11. 2022 smo za otroke smo pripravili zajtrk, ki je bil sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolk, pri čemer so vse sestavine pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah. Otroci so se z zajtrkom prijetno posladkali in ob tem spoznavali, da je zajtrk pomemben, saj s tem dobimo energijo in se dobro počutimo; lokalno pridelana hrana pa je sveža in kakovostna.

Da je bil projekt uspešen in da smo dosegali svoje cilje, smo izvajali tudi spremljevalne dejavnosti v obliki različnih dejavnostih, ki smo jih za otroke pripravile vzgojiteljice: likovno smo ustvarjali čebele, čebelnjake, panjske končnice; ustvarjali plakate zdrave prehrane; obiskali kmetijo Janša, kjer smo si ogledali izdelavo jabolčnega soka; imeli sadno zelenjavne dneve in pripravili različne jedi; plesali ob slovenski glasbi, ki nam jo je vzgojiteljica igrala na harmoniko… Pri pripravi projekta so nam pomagali tudi čebelarji, ki so nas ta dan obiskali in otrokom predstavili čebele in izdelke iz medu.

Vsem domačim ponudnikom domačih živil in čebelarjem se iskreno zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi projekta.

I.K.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 14)

Morda vam bo všeč tudi...