Aprilske ustvarjalne delavnice s starši

April je v vrtec Horjul poleg navihanega vremena prinesel tudi ustvarjalne delavnice! Teh se vedno še posebej veselijo otroci, saj takrat v igralnice pripeljejo svoje starše.

V skupini Pikapolonice so s pomočjo servetne tehnike krasili vazice. Da le-te niso ostale prazne, so vanje dodali čudovite rumene narcise iz papirja.

Murni so se navezali na pomladansko tematiko ter izdelali cvetoče drevo. Uporabili so prtičke, ki so jih strigli in lepili.

Pri Mravljah so prav tako pripravili likovno delavnico – skupaj s starši so malčki iz barvnega papirja izdelali piščančke, ki so se izlegli iz jajčk. Po dejavnosti so staršem razkazali igralnico in s čim se najraje igrajo.

Čmrlji so ustvarjali ptičke, ki vsako leto naznanijo začetek pomladi. Nalepili so jim repke ter peresa, da so izgledali kot pravi.

V skupini Gosenice pa so pripravili kar dva izdelka – ropotuljice iz “kinder jajčkov” ter pisane lovilce vetra, ki zaplapolajo zunaj.

V skupinah Čebele, Žabice ter Kresnice so ob koncu marca pripravili že tradicionalno druženje z mamami. Ker kaj je lepšega kot če z otroki v skupino pride draga mamica in se potem z njimi še poigra!

Druženje in povezovanje s starši je bilo tako ponovno prijetno, ustvarjalno ter igrivo in prepričani smo, da bomo tovrstne oblike druženja ohranili tudi v prihodnosti.

K. Ž.

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost