Voščilo

Dragi otroci in učenci, spoštovani starši in sodelavci!

 

Pred nami so prazniki, ki se jih vedno vsi najbolj razveselimo. To so prazniki, ki prinašajo božič, dan samostojnosti in enotnosti ter novo leto in z njimi novo svežino, nove priložnosti, nove cilje in odkrivanje novih kažipotov.

Praznike bomo pričeli v božičnem duhu miru in družinske povezanosti. Božični prazniki nam vselej vlivajo čarobnost in pravljičnost ter poklanjajo novo upanje.  S tem se krepi novo zaupanje vase, da zmoremo biti povezani in deliti to srečo z drugimi.

Skupaj se bomo nato spominjali davnega leta 1990, ko smo s plebiscitom odločili, da se odcepimo od Jugoslavije in ustanovimo svojo državo. Letos bo že 30. obletnica samostojnosti naše države, kar moramo spremljati s ponosom, saj je Slovenija naš dom in naše zavetje. Stopati moramo ponosno in z dvignjeno glavo, saj smo Slovenci – državljani male, a srčne države.

Ko se bo blišč proslavljanja umirjal in se bo približevalo novo leto, bo s tem sladkim pričakovanjem v nas naraščala radovednost, veselje, pričakovanje in nemir. Vselej novo leto prinese nekaj neznanega, kar se tekom leta počasi razkriva in nam ustvarja spomine. Četudi se nam zdaj zdi marsikaj nemogoče oziroma bomo na poti odkrivanja tekom leta spoznali grenkobo, vzpone in padce, moramo z upanjem stremeti naprej, k ciljem. Torej k tistim malim radostim, ki nam bodo lepšale vsakdan, nam narisale nasmeh na obraz in nas stiskale v topel objem. Vse postane mnogo lepše, če z dvignjeno glavo stopamo naprej, zaupamo vase in v svoje cilje, se trudimo po najboljših močeh in smo sposobni pomagati tudi drugim. Dobro je vselej z dobrim nagrajeno, zato verjamem, da boste s takim odnosom brez težav dosegali visoko zastavljene cilje in imeli ob tem podporo svojih bližnjih.

 

Bodite zdravi, zadovoljni, pustite, da vas ujame sreča, dovolite si sanjati in upati.

 

Vse najlepše vam želim v novem letu.

 

 

                                                                                    Aleksander Gube, ravnatelj

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost