Zimski pohod v snegu

Petek pred počitnicami smo se iz vrtca v Horjulu odpravili na zimski pohod v snegu. Otroci iz skupin Metulji, Murni in Čebele so pred odhodom oblekli kombinezone, obuli tople čevlje, nataknili rokavice, si na glave poveznili kape ter se odpravili na težko pričakovani izlet. Tudi tokrat smo imeli izlet v sodelovanju s Planinskim društvom Horjul. Ta dan se nam je pridružilo več članov društva in nas na pohodu spremljalo.

Po pločniku smo se odpravili proti Ljubgojni, nato pa se pri kmetijski zadrugi povzpeli na hrib in opazili vlečnico. Po krajšem postanku smo pot nadaljevali skozi Tičnico, čez Kaptanov grič, na Oblakov grič, kjer je bil postanek za malico. Pot smo nadaljevali skozi gozd na Staje, kjer je vsak lahko dobil žig.

Pot za otroke ni bila zahtevna, saj je bil sneg dobro pomrznjen in se jim ni udiral pod nogami. Tako so otroci svojo energijo koristili še za tek, občasno kepanje in spuščanje po klančinah, ki smo jih srečali na poti. Največ časa za ustvarjenje s snegom so imeli na Stajah na naši zadnji postojanki, saj smo pot hitro prehodili in se nam nazaj v vrtec še ni mudilo.

Ker pa ura tik taka in prav nič ne čaka, je prehitro tudi za nas prišel čas za odhod. V sončnem dopoldnevu smo pomahali vsem, ki so nas prišli pozdravit na Staje in se odpravili v vrtec na kosilo.

Izlet nam je bil všeč in komaj čakamo, da se odpravimo na naslednjega. Če pa bo sneg še kakšen dan obstal, se bomo nanj odpravili že v naslednjih dneh.

B.

Č.

 

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost