Teden otroka v našem vrtcu

Teden otroka vsako leto obeležimo tudi v vrtcu Horjul. Letošnje vodilo je bilo: »ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI«.

V dneh od 2. do 6. oktobra 2023 so potekale različne dejavnosti.

Obiskal nas je naš planinski vodnik, gospod Bogdan Seliger. S pomočjo fotografij nam je predstavil delo planinskega vodnika, markacista. Otroci so mu z zanimanjem sledili in ob zaključku predstavitve ustvarili vsak svojo markacijo na kartonski podlagi. Kasneje smo skupaj z njim odšli na igrišče, kjer je na deblu in na kamnu pobarval markacijo.

Za prvo starostno skupino smo v avli vrtca pripravili čutno pot. Otroci so s svojimi čutili spoznavali naravne in umetne materiali. Otroci iz druge starostne skupine so se udeležili orientacijskega pohoda, ki je potekal v okolici vrtca. Markacije so jih vodile po gozdnih stezah in poteh čarovnice Lenčke, med potjo so spoznavali zanimivosti kraja, različna drevesa in zelišča. Otroci so na orientacijskem pohodu nabrali gozdne liste, ki smo jih nato pobarvali z jesenskimi barvami in jih odtiskovali na papir.

V sredo je v vrtcu potekal zeliščni dan. Otroci so spoznavali različna zelišča, katera so otroci nabirali tudi na orientacijskem pohodu (meta, drobnjak, sivka, rožmarin, žajbelj). V skupinah smo pripravili namaze iz zelišč, ki smo jih nato okušali, pripravili smo tudi limonado, ki so vsebovala različna zelišča.

Petkovo dopoldne nam je popestrila glasbena pravljica z naslovom Tinkin dežnik v izvedbi vzgojiteljic.

Otroci so tekom tedna s svojo radovednostjo in zanimanjem prav gotovo dobili odgovore na vprašanja ZAKAJ in ZATO in pri tem zelo uživali.

B. R. in T. J. Š.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost