Umetnica Ljoba Jenče je otrokom predstavila ljudsko izročilo

V torek, 9. maja 2023, nas je ob zaključku šolske bralne značke obiskala umetnica Ljoba Jenče. Gospa Ljoba je ohranjevalka ljudskega spomina, pevka, pravljičarka, zbirateljica in voditeljica vokalnih ter pripovedovalskih delavnic. Otroci iz skupin Čebele, Murni in Metulji smo se zbrali v Prosvetnem domu Horjul in z zanimanjem pričakovali njen nastop.

Najprej nas je naučila ljudski izštevanki Enci Benci in Aeroplan nato pa nam je ob spremljavi različnih inštrumentov (zvončki, lončeni bas, pojoči kamenčki, lira …) zapela prelepe slovenske ljudske pesmi. Vzgojiteljice in otroci smo se ji z veseljem pridružili pri skupnem prepevanju. V nadaljevanju je s pomočjo svojih prstov pripovedovala zgodbo o gozdnem škratu Pinčku in jezerskem škratu Pomčku. Ob njeni zanimivi pripovedi smo tudi sami dobro razgibali svoje prste in dlani. Za konec je pripravila še glasbeni kviz o poznavanju ljudskih pesmi.

Predstavitev ljudskega slovstva nam je bila zelo všeč, naučili smo se veliko novega. Gospe Ljobi Jenče se zahvaljujemo za lepo pravljično-glasbeno dopoldne.

Š. M.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost