SODELOVANJE NA NATEČAJU OLIMPIJSKI PLAKAT TOKIO 2020

Med izvajanjem športnih nalog v programu Mali sonček smo se seznanili z različnimi športi, katerih začetki segajo prav v zgodnja otroška leta. Pri fantih sta najbolj poznana nogomet in košarka, deklice pa so navdušene nad kolesarjenjem, saj so nekatere prav v tem času osvojile spretnost vožnje brez stranskih kolesc.

Na povabilo Olimpijskega komiteja Slovenije, da se udeležimo sodelovanja na natečaju Olimpijski plakat Tokio 2020, smo se seznanili še z ostalimi športnimi disciplinami, ki se bodo predstavile na poletnih olimpijskih igrah.

Zanimivi so nam postali olimpijski krogi, ki predstavljajo vseh pet med seboj povezanih celin. Izkazujejo olimpijske vrednote, kot so spoštovanje, prijateljstvo in srečanje športnikov vsega sveta. Pripravili smo olimpijski kotiček in v njem razstavili likovne izdelke otrok z motivi športnih dejavnosti. Nastal je skupek risbic, ki smo jih sestavili v mozaik, ga obogatili z olimpijskima maskotama, medaljami žlahtnih kovin in ga poslali na natečaj Olimpijski plakat Tokio 2020.

Tokio, Japonska, kje je ta dežela, v kateri se bodo odvijale poletne olimpijske igre? V Velikem slikovnem atlasu sveta smo dobili veliko informacij o tej deželi.

Tudi naša bakla v obliki češnjevega cveta je potovala po vrtcu in obiskovala prijatelje ostalih skupin.

Na olimpijske igre smo že malo pozabili, potem pa kot strela z jasnega dobimo novico. Olimpijski plakat Tokio 2020, skupine Pikapolonice, je zasedel 1. mesto v kategoriji vrtcev. Super! Bili smo veseli novice, še bolj pa nagrade – izleta v Kekčevo deželo, svečane razglasitve rezultatov pa se je udeležil gospod ravnatelj Aleksander Gube.

V.Š.

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost