Vzgojno-izobraževalno delo od 8. 3. 2021 dalje

Spoštovani,

obveščamo vas, da je Vlada RS dne 3. 3. 2021 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok bo začel veljati 5. 3. 2021 in bo veljal do 12. 3. 2021.

Odlok za izvajanje vzgojno-izobraževalnih programov v vrtcih in osnovnih šolah ne prinaša novosti.

Ponovno želimo opozoriti, da naj se vzgojno-izobraževalnega dela v prostorih šole in vrtca po priporočilih udeležujejo le zdravi otroci in zdravi zaposleni.

Spremenjen je tudi Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužb in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Po novem je uporaba zaščitnih mask za učenke in učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih obvezna. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice in učitelje v osnovnih šolah. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke in učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnem oddelku. Zaščitna maska ni obvezna za vzgojiteljice in vzgojitelje predšolskih otrok. Kljub temu priporočamo, da vsi strokovni delavci pri neposrednem delu z otroki za svojo varnost in zaščito, vseskozi uporabljajo zaščitno masko.

 

Vodstvo OŠ Horjul

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost