PROJEKT ZDRAVJE V VRTCU 2020/2021

V sedanjih časih se mogoče bolj zavedamo kaj pomeni zdravje in kako nemočni so ob izgubi le-tega.  Na ravni celotnega vrtca izvajamo dejavnosti preko katerih otroci spoznavajo kako ohranjati zdravje in kakšen je zdrav življenjski slog.

V pomoč pri doseganji teh ciljev nam je bil tudi projekt Zdravje v vrtcu, ki se je preko leta izvajal v skupinah Čmrlji, Čebele in Kresnice.

Šolsko leto je bilo posebno, saj je zaradi znanih ukrepov kar nekaj mesecev vrtec deloval pod posebnimi pogoji in vrata odprl le za nujne primere, večina otrok pa vrtca v tem času ni obiskovala.  Dejavnosti smo izvajali ob upoštevanju varnostnih ukrepov in  jih prilagodili na trenutne razmere.

Projekt zdravje v vrtcu se je prepletal tudi z našimi prednostnimi cilji, ki jih imamo na področju narave in gibanja, prav tako pa so se  dejavnosti prepletale s projektom Mali sonček, ki otroke spodbuja k gibanju.

V okviru projekta Zdravje v vrtcu smo veliko časa namenili spoznavanju zdrave prehrane, skrbi za osebno higieno, zdravemu načinu življenja, gibanju, zobozdravstveni vzgoji ter naravi in varovanju okolja. Pomembna tema so tudi  medsebojni odnosi, pomen posameznika v družbi in pomen družbe na posameznika.

Sodelovali smo tudi z zunanjimi sodelavci. Obiskala nas je medicinska sestra iz ZD Vič, ki nam je predstavila pravilno umivanje rok, pogovorili smo se o pravilni higieni kašlja in o samozaščitnih ukrepih, ki vladajo v času epidemije.

Opažamo, da so otroci določene dobre  navade ponotranjili, kar nam prinaša zadovoljstvo v smislu potrditve našega skupnega dela s starši, saj vemo da je vrtec le pomoč pri vzgoji otroka.

Tudi v prihodnje se bomo trudili, da bomo otrokom  v času, ki ga preživijo v vrtcu nudili čim več dejavnosti, ki bodo otroke spodbudile k razmišljanju in jim pomagale oblikovati zdrave vzorce vedenja.

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost