Zdravje v vrtcu v šolskem letu 2022/2023

Program Zdravje v vrtcu je v letošnjem šolskem letu tekel pod geslom: Prihodnost je moja.

V našem vrtcu so bile v projekt vključene vse skupine. Dvakrat letno smo se lahko udeležili izobraževanja na daljavo, kjer so nas strokovnjaki iz različnih področij seznanili s smernicami za naše nadaljnje delo in nam ponudili veliko koristnih informacij, obenem pa smo se seznanili s primeri dobrih praks.

Prednostne naloge in cilji našega vrtca se lepo prepletajo s programom, kar nam omogoča dobro povezovanje vsebin zlasti s področja narave in gibanja. Prav tako se dejavnosti povezujejo z nacionalnim programom Mali sonček v katerega smo prav tako vključeni.

Otroke smo tekom leta seznanjali z različnimi področji, kjer je bil v ospredju pomen ravnanja posameznika, ki vpliva na celotno družbo, naše počutje ter kakovost bivanja. Pri nekaterih vsebinah, ki so povezane z osebno higieno ter zdravim načinom življenja je pri otrocih opaziti, zlasti pri tistih, ki so v projekt vključeni že več let, da so nekatere navade usvojili in imajo o določenim temah že precej informacij, ki jim pomagajo pri vsakdanjem življenju, razmišljanju in ohranitvi zdravja. Vsekakor se na tem mestu lahko zahvalimo staršem, ki prepoznajo pomen varovanja zdravja in okolja, ter otroke vzgajajo v tej smeri. Zaposleni se trudimo, da bi otrokom tudi v vrtcu predali čim več vsebin s tovrstno tematiko, da bo njihova prihodnost svetla in kvalitetno preživeta.

Tudi v prihodnje si želimo sodelovati v tem programu, saj so vsebine premišljeno izbrane, kakovostne in uporabne.  

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 6)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost