Smučarski tečaj za otroke iz VVE OŠ Horjul na smučišču Šentjošt

Zima, veselje, belina, prijatelji, smeh otrok, navdušenost vaditeljev, topla planinska koča in vijuganje po strminah pripomorejo k popolnem smučarskem doživetju. Smučanje je igra, ki naj traja kar se da dolgo v vseh življenjskih obdobjih. Rekreativno ukvarjanje s športom otrokom prinaša številne mentalne in telesne izzive, s katerimi se spopadajo in jih rešujejo. Morda je to največja korist športnega udejstvovanja, saj na ta način ugotovijo, da se je za vse pomembne stvari v življenju treba potruditi. Tovrstno zavedanje jim bo pri kasnejših življenjskih izzivih prišlo še kako prav.

Že nekaj časa so otroci v vrtcu Horjul nestrpno pričakovali začetek smučarskega tečaja. Ob prihodu na smučišče v Šentjoštu so se kljub začetnim solzicami, kaj kmalu na lička prikradli ogromni nasmeški. Otroke smo najprej spoznali s smučarsko opremo in jih počasi pripravili na doživetje smučanja na snegu. Sledilo je ogrevanje z gibalno-elementarnimi igrami. Otroci so bili najbolj navdušeni nad gibalno igro ”makarončki”. Sledil je preizkus, kjer smo na blagi naklonini preverili smučarsko znanje otrok. Prvi smučarski dan smo na koncu vsi zaključili z nasmehi na obrazih in prijetno utrujeni.

Naslednje dni so se otroci zelo hitro oblekli v smučarsko opremo. Vsak dan so v koloni čakali in bili pripravljeni, da se znova odpravimo z avtobusom smučat. Veliko otrok je zelo hitro osvojilo plužni položaj, oziroma kot smo to poimenovali mi “pica”. Otroci so zelo hitro napredovali v tehniki smučanja. Bili so zelo navdušeni nad tem zimskim športom. Zadnji dan smučarskega tečaja smo imeli tekmo za vse tečajnike. Namen le te je začutiti smučanje s perspektive tekmovalca. Otroci so bili navdušeni nad tekmovalno progo, dresi in medaljami. Imeli smo pravo športno vzdušje, kar je še popestrilo naš smučarski tečaj v Šentjoštu. Najbolj pomembno pa je to, da so otroci vzljubili nov zimski šport-smučanje.

A.S.

(Skupno 290 obiskov, današnjih obiskov 3)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost