Plavalni tečaj otrok iz VVE pri OŠ Horjul v Logatcu

V tednu po velikonočnih praznikih so se otroci skupin Čebelice, Murni in Metulji udeležili plavalnega tečaja v Logatcu. Vsak dan so navdušeno pričakovali avtobus, ki jih je odpeljal do bazenskega kompleksa. V garderobi so se preoblekli v kopalke, si nadeli plavalne kape in z brisačami v rokah komaj čakali na prijetne trenutke v vodi.

Preden so se podali v vodo, so se ogreli ”na suhem”. Izvajali so različne raztezne vaje (predkloni, kroženje z rameni in rokami, stoja na konicah prstov z visoko iztegnjenimi rokami ipd.), razgibavali stopala z vajami, ki so jih poimenovali pingvinčki (pete skupaj, prste navzven) in špičke ter vadili položaje, ki so jih pozneje izvajali v vodi (zvezdica, čolniček …). Vaditelji plavanja so pričarali prijetno in sproščeno vzdušje, s katerim so pri otrocih prebudili veselje do gibanja v vodi. Otroci so se v vodi prelevili v gusarje, ki so iskali skrite zaklade, igrali so se različne igre (potopimo glavo, postal sem morska zvezdica, spuščanje po toboganu …), postopoma pa so po svojih zmožnostih usvajali tudi plavalne elemente (čolniček, delfin in žabica). Pri plavanju so si pomagali s plavalnimi črvi in blazinami. Otroci so se v družbi prijateljev navajali na vodo, se v njej igrali in ob tem gradili samozavest.

Zadnji dan plavalnega tečaja so prejeli diplome, ki so jih ponosno odnesli domov. Zahvaljujemo se vaditeljem plavanja plavalne šole Ščuka in se veselimo novih dogodivščin v vodi!

Š. M.

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost