Večer z mamami v skupini Čebele

V petek, 24. marca, so bile v skupino Čebele povabljene mame. Če mame ta dan niso utegnile, so namesto njih lahko prišle otrokove stare mame, tete, … Pomembno je bilo le, da je ženskega spola.

S pripravami na ta težko pričakovan dan smo začeli v začetku tedna. Na bele obrobljene kose blaga so otroci narisali pomladni motiv, ki so ga nato prebarvali z barvami  za tekstil. Slikanje prtičkov je potekalo vseh pet dni. Z otroki smo se naučili še deklamacijo o mami in pesem Jaz sem mala roža. Dan pred dogodkom smo zavihali rokave, saj je prišel čas za peko piškotov, s katerimi smo pogostili naše gostje. V petek smo še pobrisali prah in pospravili igralnico, da je bila urejena.

Ura še ni odbila pet popoldan, ko so se na parkirišču zaslišali razigrani otroški glasovi. Otroci so neučakani pritekli v vrtec in s seboj pripeljali svoje mame, babice, tete. Hitro so se preobuli v garderobi in pohiteli v igralnico. Zaradi gneče v igralnicah, smo tudi tokrat ustvarjalno delavnico pripravili na hodniku pred igralnico. Otroci so se tako odločili ali želijo najprej mamam pokazati našo igralnico ali pa si na ustvarjalnih delavnicah izdelajo vazo iz stekleničke, ki so oblepili z volno in cofki ali pa rožo iz papirja. Po dobri uri ustvarjanja in odkrivanja materialov v igralnici, smo se vsak s svojim stolom v rokah odpravili v telovadnico. Tu smo se posedli v krogu in se prešteli ter zapeli pesem Balonček za vse, ki so manjkali. Sledil je ples, h kateremu smo povabili tudi naše gostje. Najprej smo skupaj s Kranjskim Janezom odšli v planine, nato pa smo zaplesali še ljudska plesa Psiček nima repka več in Ob bistrem potoku je mlin. Otroci so nato zapeli ljudsko pesem Jaz sem mala roža in deklamirali pesem Ferija Lainščka – Mama. V zadnjem delu smo našim povabljenkam razdelili prtičke za mizo, ki so jih poslikali v tem tednu. Na vrsto so prišli piškoti, ki smo jih spekli, suho sadje in voda ali sok. S pogostitvijo se je naše srečanje bližalo koncu. Polni različnih vtisov so se otroci s svojimi spremljevalkami poslavljali in se odpravljali proti domu.

Utrip na pričakovanje Večera z mamami je bilo v vrtcu čutiti že nekaj dni pred samim srečanjem in se je končal, ko so se zaprla vrata za zadnjimi. Tudi, ko bo srečanje že nekaj časa za nami, jih bo nanje še vedno spominjala okrašena steklenička z rožo, ki bo stala na prtičku.

B. Č.

 

 

 

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 4)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost