Zdravje v vrtcu 2021/2022

Letošnje leto nam je bilo glede izvajanja projektov zaradi epidemioloških razmer bolj naklonjeno, saj so bili otroci ves čas v vrtcu, da smo lahko izvajali dejavnosti. Pretekli čas nam je pokazal kako zelo pomembno je zdravje. Projekt Zdravje v vrtcu nam je bil s svojimi smernicami v pomoč pri izvedbi tovrstnih aktivnosti. V projekt so bile vključene naslednje skupine: Mravlje, Murni, Metulji, Čebele, Žabice in  Gosenice.

Projekt se je prepletal tudi z našimi prednostnimi cilji, ki jih imamo na področju narave in gibanja, prav tako pa so se  dejavnosti prepletale s projektom Mali sonček, ki otroke spodbuja k gibanju.

V okviru projekta Zdravje v vrtcu smo veliko časa namenili spoznavanju zdrave prehrane, skrbi za osebno higieno, zdravemu načinu življenja, gibanju, zobozdravstveni vzgoji ter naravi in varovanju okolja. Pomembna tema so tudi  medsebojni odnosi, pomen posameznika v družbi in pomen družbe na posameznika.

Sodelovali smo tudi z zunanjimi sodelavci. V letošnjem letu nas je dvakrat obiskala medicinska sestra iz ZD Vič, ki nam je predstavila pravilno umivanje rok, pogovorili smo se o pravilni higieni kašlja in o samozaščitnih ukrepih, ki so zelo pomembni v tem času. Drugo obisk je bil namenjen zobni preventivi.

Opažamo, da so otroci določene dobre navade ponotranjili, kar nam prinaša zadovoljstvo v smislu potrditve našega skupnega dela s starši, saj vemo da smo le njihova pomoč pri vzgoji otroka.

 

Z NIJZ-jem, ki vodi projekt Zdravje v vrtcu smo dobro sodelovali. Ustrezno so nas obveščali o dogajanju v tem projektu. Izobraževanja so se tokrat odvijala na daljavo. Bila so smiselno pripravljena, vsebine so bile zanimive in uporabne.

Tudi v prihodnje se bomo trudili, da bomo otrokom v času, ki ga preživijo v vrtcu nudili čim več dejavnosti, ki bodo otroke spodbudile k razmišljanju in jim pomagale oblikovati zdrave vzorce vedenja.

 

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost