Srečanje s starši v skupini Čebele

Med pomembnejšimi dogodki v vrtcu pri Čebelah sta prav gotovo dogodka Večer z očeti in Večer z mamami. Takrat lahko otroci povabijo svoje starše v vrtec, da z njimi preživijo del popoldneva in jim pokažejo, kaj počnejo v vrtcu, medtem, ko so oni v službi.

Tradicionalnega druženja v vrtcu z očeti nismo izvedli, saj nam aktualne korona razmere v mesecu decembru tega niso dopuščale. So si pa očetje in otroci v domačem okolju pripravili  likovno delavnico, kjer so iz odpadnega materiala ustvarili čudovite izdelke v božično-novoletni tematiki. Otroci so umetnine, ki so jih ustvarjali skupaj z očeti navdušeno predstavili otrokom v skupini in z njimi okrasili igralnico.

Naslednje druženje smo obeležili v vrtcu, in sicer, na zadnji marčevski dan. S svojim obiskom so nas razveselile posebne gostje, naše mame. Otroci so se zelo veselili trenutka, ko bodo v igralnico stopile mame in jim ponosno pokazali vse, kar radi delajo v vrtcu. Z otroki smo se o prihajajočem dogodku veliko pogovarjali in šteli, kolikokrat morajo iti še spat, preden pridejo njihove mame na obisk v vrtec. Kot po navadi so otroci nekaj dni prej zavzeto čistili igralnico ter pomagali pri urejanju materialov.

V prijetnem vzdušju so otroci svojim materam pokazali vse najljubše kotičke za učenje in raziskovanje, ob tem pa so se družili tudi s svojimi prijatelji in njihovimi mamami.

 

Otroci so z mamami tekom dogodka imeli možnost sodelovanja pri delavnici, kjer so si izdelali košarico s prepletanjem papirja in po želji okrasili ptico iz valovite lepenke.

Večer z mamami se je zaključil v sproščenem vzdušju. Taki dogodki nam pokažejo, kako se otrokom pričarajo nasmehi na obraz in kako pomembni so za njih trenutki, ki jih preživijo skupaj s starši, ki jim pomenijo vse na svetu. 

T. J. Š.

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost