Družabna srečanja v skupini Kresnice v sodelovanju s starši

Letošnje šolsko leto je bilo, tako kot preteklo leto, malo drugačno kot smo jih bili vajeni pred tem. V tem šolskem letu smo imeli do sedaj dve srečanji za starše.

V začetku decembra smo imeli Večer za očete. Zaradi omejitev smo ta dogodek izvedli na daljavo.

Prvi del Večera z očeti je potekal preko Zooma. V tem delu smo najprej zapeli pesem Gosenica je lezla, sledil je ples Dober dan, predstavitev najljubše igrače, bans Prstki in zaključek s petjem pesmi Zima zima bela ob spremljavi na kitaro.

Za drugi del srečanja so otroci za domov dobili origami, ki so si ga izdelali in se potem skupaj z očeti, mamami, bratci ali sestricami igrali.

V začetku aprila pa smo v goste povabili mamice, saj smo za njih pripravili Večer z mamami. V prvem delu so potekale delavnice na igrišču. V teh delavnicah so lahko otroci s svojimi mamicami izdelali vetrnice, leteče ptice ali pa so posejali sončnice. To popoldne nas je tudi sonce prijetno razvajalo s sončnimi žarki, tako da smo kar težko zapustili igrišče in se odpravili v igralnico, kjer so otroci pripravili dramatizacijo Trije metulji. Sledila je pogostitev ob suhem sadju in piškotih, ki smo jih v ta namen spekli v dopoldanskem času.

Obeh srečanj s starši smo se veselili in jih nestrpno čakali. Minili sta v prijetnem vzdušju.

Ob koncu šolskega leta pa se bomo, če bodo le razmere dopuščale, srečali ponovno skupaj v večjem številu. Kje, kdaj in na kakšen način pa je trenutno še neznanka, a vendar upam da nekje, kjer se bomo imeli vsi lepo, da nam bo to zadnje srečanje ostalo v lepem spominu na zaključek šolskega leta.

B.Č.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost