Zimske radosti razveselile vrtčevske otroke

Pa smo ga le dočakali. Prva malo večja pošiljka snega je razveselila otroke, pestre in zanimive aktivnosti pa so polepšale običajne dni.

Otroci iz skupin Gosenice in Čmrlji so na snegu uživali že v času, ko je snežilo, s snegom pa so se seznanjali tudi v dneh, ki so sledili. V skupini Kresnice so se na sneg odpravili v petek. Lovili so snežinke, hodili po sveže zapadlem snegu in delali angelčke. Zimske radosti so jih razveseljevale tudi na sankanju v naslednjem tednu. Tudi Mravlje so se razveselile snega, o katerem so se pogovarjali že v decembru. Opazovali so naletavanje snežink skozi okno ter sneg pobarvali s čopiči in barvami. Zunaj so delali kepe, hodili po mehki beli odeji in se sankali po hribu. Marsikateri otrok je sneg tudi poskusil.

V skupini Pikapolonice so izvedli kar dva zimska športna dneva. V ponedeljek so se z lopatami sankali na bližnjem hribu, kasneje pa so šli na zimski planinski izlet. Pot jih je vodila preko zasneženega travnika čez majhen potoček, skozi zasnežen gozd in spet do vrha grička, kjer so spili čaj. Za vrnitev so izbrali drugo pot in ves čas gazili po snegu, otroci s tem niso imeli težav. Pohod je trajal malce več kot dve uri. Otroci skupine Murni so se na bližnjem hribu sankali z lopatkami in z vrečami napolnjenimi s senom. V skupini Metulji so pihali snežinke, naredili snežno hišo, se kepali in sankali po bregu.

Še snega nam pošlji, tetka Zima!

 

K. Ž.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost