Srečanje s starši v vrtcu Horjul

V mesecu marcu smo v vrtcu Horjul izvedli srečanja s starši.

Nekatere skupine so se odločile za ustvarjalne delavnice. Čmrlji so izdelovali ropotulje, ki so jih okrasili z lepilnimi trakovi. Pri Gosenicah so izdelali papirnate šopke v vazah in pirhe iz mase za oblikovanje, ki so jih otroci okrasili s perlicami. Murni so izdelovali pisanice iz vatiranih jajčk in volne ter papirnate leteče metulje, ki so pričarali občutek prave pomladi. Žabice so iz okrasnega papirja ustvarile ladjice in ptičke, Metulji pa pomladni travnik z živalmi, kokošmi.

Otroci skupine Mravlje so si s starši privoščili spomladansko druženje v naravi. Peš so se odpravili preko bližnjega travnika, preskočili potoček in se po preprogi pisanih pomladnih cvetlic sprehodili do gozdne jase, kjer so imeli piknik.

Pikapolonice so skupaj z vzgojiteljicama pripravile predstavo z naslovom Šal za vrabčka. V telovadnici si jo je ogledalo veliko staršev in drugih sorodnikov otrok.

V skupini Kresnice so otroci ob materinskem dnevu v vrtec povabili svoje mamice in babice ter dopoldne preživeli v njihovi družbi. Skupaj so pojedli zajtrk, potem pa se igrali z materiali iz različnih področij dejavnosti in izdelovali piščančke na paličicah. Za mamice in babice so izvedli tudi kratek nastop, nato pa se posladkali s sladkimi ptički, ki so jih spekli prejšnji dan.

Pri Čebelah so izvedli večer z mamami. Sprva so se družili v igralnici, kjer so se otroci igrali z različnimi didaktičnimi materiali. Medtem je potekala ustvarjalna delavnica, kjer so izdelovali košarice iz papirja. Druženje so nadaljevali v telovadnici, kjer so se najprej malo razgibali, nato pa odigrali dramatizacijo Čarovnica Mica in severna zvezda.

Otrokom so taki dogodki še posebej všeč, saj lahko v vrtec pridejo njihovi najdražji. Vsem udeleženim se zahvaljujemo za udeležbo in se že veselimo naslednjih skupnih trenutkov.

Š. M.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 13)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost