Projekt Zdrav vrtec

Vse skupine našega vrtca so vključene v program Zdravje v vrtcu, ki ga koordinira Zavod za zdravstveno v Ljubljani. Tako dajemo v okviru tega programa še večji poudarek krepitvi, ohranjanju in skrbi za zdravje (zdrava in pravilna prehrana, ustrezne prehrambene navade, higiena, gibanje…).

Trudimo se zagotavljati ustrezno okolje in razmere za varno, zdravo otroštvo in za optimalen razvoj telesnih in duševnih sposobnosti otrok.

Zavedamo se, da si v predšolskem obdobju otroci pridobivajo izkušnje, stališča in vzorce vedenja, ki jih obdržijo večinoma vse življenje, zato skušamo pripraviti čim več različnih dejavnosti, ki bodo otrokom v pomoč pri oblikovanju načel zdravega življenja.

Šol. l. 2017/18

V šolskem letu 2017/2018 smo že sedmo šolsko leto do sedaj v vseh skupinah v vrtcu izvajali program Zdravje v vrtcu, ki ga koordinira Nacionalni inštitut za javno zdravje v Ljubljani.

V okviru tega programa dajemo še večji poudarek krepitvi, ohranjanju in skrbi za zdravje (zdrava in pravilna prehrana, ustrezne prehranske navade, higiena, gibanje oz. bivanje na prostem, …).

Vzdrževali smo čisto, varno in zdravo okolje, ki se je odražalo tudi na osebni higieni, čistoči prostorov, opreme, igrač in perila. Preko celega šolskega leta smo se navajali na umivanje rok pred in po obrokih, po uporabi stranišč in po rokovanju z umazanimi stvarmi. Varno in zdravo okolje in uvajanje dodatnih vsebin s področja zdravja in dobrega počutja, je pripomoglo k optimalnemu razvoju telesnih in duševnih sposobnosti otrok.

Izvedene aktivnosti so se dotaknile različnih področji. Veliko časa smo namenili zdravi prehrani, skrbi za osebno higieno, zdravemu načinu življenja (varovanje močnemu sončnemu sevanju), gibanju, zobozdravstveni vzgoji ter naravi in varovanju okolja. Otroci, ki so v projekt vključeni, so bili pripravljeni za pridobitev novih znanj. Aktivnosti, ki jih izvajamo so sprejeli in

Posebni problemi se niso pojavili, otroci večina dejavnosti usvaja preko dnevne rutine in tudi preko dejavnosti, ki so nadgradnja določenim vsebinam.

Tjaša Janša

 

(Skupno 182 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost