Teden otroka

Teden otroka je potekal zelo dinamično. Vsak dan smo vzgojiteljice otrokom pripravile dejavnosti, pri katerih so otroci lepo in radi sodelovali. Dejavnosti starejših otrok so se malce razlikovale od dejavnosti mlajših.

V ponedeljek so starejši otroci obiskali sadjarsko kmetijo Janša. Mlajši otroci so si medtem v vrtcu ogledali prikaz izdelave domačega jabolčnega soka. Pri tem sta nam pomagala hišnik Matej in vzgojitelj Tomaž. Jabolka smo najprej zmleli, nato pa jih dali v prešo. Ko je bila preša polna, se je pričelo stiskanje. Kmalu je v lonec pritekel dober jabolčni sok, katerega so otroci z veseljem popili.

V vrtcu smo zelo povezani z naravo, zato smo v torek izvedli dan igre z naravnimi materiali. Otroci so igrače zamenjali za naravne materiale, gozdne plodove in rastline in se z njimi igrali. Starejši so material nabrali skupaj s svojimi vzgojiteljicami, mlajši pa so ga nabrali s svojimi starši in ga prinesli v vrtec. Imeli smo čudovito dopoldne. Ob tem so v igralnicah nastali tudi naravni kotički, kjer se otroci zadržujejo veliko časa. Pri tem uporabljajo svoja čutila in ustvarjajo pravljične dežele.

V sredo nas je obiskal g. Pavle Ravnohrib, ki nam je s svojim žametnim glasom povedal pravljico Zrcalce, avtorja Grigorja Viteza. Otroci so ga z zanimanjem poslušali. Zahvaljujemo se mu za obisk. Obljubil nam je, da nas bo še obiskal.

Obiskali sta nas tudi nekdanji vzgojiteljici Marinka in Vanja in s svojo prisotnostjo prijetno popestrili četrtek. Zelo smo jima hvaležni, da sta se odzvali našemu vabilu. Zaigrali sta nam predstavo z naslovom Juha iz žeblja, ki sta jo priredili za otroke.

Redno sodelujemo s planinskim društvom Horjul in kadar jih povabimo k sodelovanju, se zelo radi odzovejo. Ob koncu tedna otroka so se skupaj z Metulji, Murni in Čebelami odpravili na daljši pohod do Rožmana. Mlajšim otrokom smo ta dan pripravili čutno pot v vrtcu. Otroci so hodili po točkah ter tipali različne materiale. Vsi skupaj smo zelo uživali.

Vzgojiteljica Barbara Rožmanec

 

 

 

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 6)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost