Planinski pohod do Rožmana

V petek, 11. 10. 2024 smo se ob 9. uri zjutraj otroci in vzgojiteljice iz skupin Čebele, Murni in Metulji odpravili na pohod. Pohod smo izvedli skupaj z nekaterimi predstavniki Planinskega društva Horjul.

Po deževni noči nas je pričakalo sončno jutro z meglicami, ki so se dvigale iz gozda. Z nahrbtniki na ramah smo se iz vrtca odpravili čez Vovčne do Baša. Del poti smo nato prehodili ob glavni cesti proti Vrhniki, nato pa smo pot do Rožmana nadaljevali po makadamski poti. Neučakani otroci, ki smo jih pri hoji v parih morali večkrat spodbuditi, naj gredo malo hitreje, so na makadamski poti, ko so se lahko spustili, tako hiteli, da smo jih morali prositi, da naj gredo pa tu malo bolj počasi. Pot med lužami, kostanjevimi ježicami in redkimi kostanji, nas je pripeljala do našega cilja, do živalskega vrta. Tu smo imeli postanek za malico, nato pa smo se odpravili nazaj proti vrtcu. Pot smo nadaljevali naprej po asfaltni cesti, do prvega makadamskega odseka in jo po tisti poti mahnili naprej proti vrtcu. Tudi tukaj smo »vozili« slalom med lužami, dokler nismo naleteli na lužo velikanko, ki je bila čez celo širino ceste in del travnika. Imeli smo srečo, da je med potjo in potočkom ožji malo višji predel, da smo lahko pot nadaljevali ob luži in se nam ni bilo potrebno obrniti. Kljub temu pa smo v nadaljevanju vseeno morali spremeniti del predvidene poti. Zaradi postavljenega pastirja je bila pot čez mostiček neprehodna in tako smo se v vrtec vrnili po isti poti kot smo prišli, mimo Baša in čez Vovčne.

Ob spremstvu članov Planinskega društva Horjul je minil še en prijeten izlet. Veseli smo sodelovanja z njimi in upamo, da bo vreme v letošnjem šolskem letu ravno pravšnje, da bomo lahko skupaj izpeljali vse zastavljene izlete.

 

Barbara Čepon

 

 

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 3)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost