Obisk reševalcev

V vrtcu Horjul smo se zelo razveselili obiska reševalcev. Pripeljala sta se z reševalnim vozilom iz Zdravstvenega doma Vrhnika.

Zbrali smo se v telovadnici, kjer sta se predstavila otrokom in jih najprej povprašala, če so že kdaj videli reševalce. Na začetku so bili otroci zadržani, kasneje pa so se razgovorili.

Predstavila sta svoje delo in nekaj opreme ter pripomočkov, ki jih pri svojem delu uporabljata. Otroke sta povabila k sodelovanju. Vprašala sta jih, če so se že kdaj popraskali, če so se že kdaj udarili v glavo, če so že kdaj težko dihali….

Nato sta posamezne otroke povabila, da so prišli do njiju. Na roko sta jima dala obliže in povedala, da reševalci tako oskrbijo rano, če se popraskamo. Z elektronskim termometrom sta jim izmerila temperaturo. Za merjenje saturacije kisika v krvi sta jim namestila napravico na prstke. Pogumni otroci so si lahko namestili masko za kisik.

Najbolj so se razveselili zaščitnih čelad, ki jih reševalci uporabljajo pri reševanjih, kjer so tudi sami ogroženi, saj morajo najprej poskrbeti za svojo varnost. Otroke so spominjale na čelade gasilcev, ki so jih že večkrat videli.

Za konec so otroci v zahvalo za sodelovanje v dar dobili velike brizgalne injekcije, ki jih lahko uporabljajo pri igri. Največje presenečenje za otroke je sledilo, ko je reševalec pripeljal reševalno vozilo čisto zraven vrtca in prižgal lučke ter sireno. Otroci so bili zelo navdušeni.

Za zaključek se reševalcem iskreno zahvaljujemo za obisk in prijetno druženje.

Barbara Rožmanec

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost