Predstavniki Olimpijskega komiteja in veleposlaništva Japonske v Horjulu

KON’NICHI WA – DOBER DAN!

16. 9. 2021 smo v vrtcu Horjul, v skupini Murni, gostili delegacijo v sestavi olimpijskega komiteja in veleposlaništva Japonske, ki nam je uradno izročila nagrado za nagrajeni plakat »Olimpijske igre Tokio 2020«.

Poleg Aleša Šolarja, predstavnika OK, in Tomaža Žontarja iz Europlakata, nas je obiskal tudi atlet Mitja Petkovšek. Slednji je eden izmed najuspešnejših slovenskih orodnih telovadcev in dobitnik več medalj. Še vedno pridno telovadi, kar nam je pokazal s svojimi gimnastičnimi prvinami in si seveda prislužil naš aplavz. Občudovali smo njegove mišice, ki so se vseskozi krepile s trdim delom. Tudi med nami bo čez čas mogoče kakšen uspešen športnik, če bomo upoštevali nasvete, ki nam jih je zaupal Mitja. Zdrava hrana, vsakodnevna športna aktivnost, disciplina, veliko počitka in čim manj posedanja pred ekrani, so dobre navade vsakega športnika.

Tudi mi smo za naše goste pripravili presenečenje. Zapeli in zaplesali smo jim nekaj pesmic in plesov. Z veleposlaništva Japonske sta prišli dve gospe, ena je doma prav na Japonskem. Obiskujeta vrtce in razveseljujeta otroke z zanimivimi delavnicami. S seboj sta prinesli kimone, tradicionalna japonska oblačila, ki so danes pojmovana kot narodna noša.

Delavnica je potekala v dveh skupinah. Med tem, ko so si otroci oblačili pisana kimona, so drugi otroci spoznavali znamenitosti Japonske. Seznanili so se z japonsko zastavo, s cesarjem, s tradicionalnimi oblačili, s priljubljenimi jedmi iz riža, z njihovo arhitekturo in z goro Fuji oziroma vulkanom, ki je zadnjič bruhal lavo pred več kot tristo leti. Ogledali smo si japonske črke in na pobarvankah zapisane glasove živali. Naučili smo se tudi nekaj japonskih besed.

Preživeli smo res lepo dopoldne, katerega se bomo radi spominjali.

Za konec pa japonski pozdrav SAYONARA – NASVIDENJE

 

V.Š.

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost